Disseminating Sentience MattMiley Galleri Duerr Stockholm Najdron Gallery

ArtWall 30 m Monday Conversations

Hungergames irl Galleri Duerr 6 fen Nav SwdenGalleri Duerr bygger #ArtWallSthlm, tar avstamp i bilden, bjuder in unga för att samtala med ledarskapsprofiler utifrån en aktuell samhällsutmaning.

MÅN 20 FEB kl. 17
GUNILLA LUNDAHL,  konstkritiker
LINO CAMUZ ERIKSSON, studentrörelsen.
Vad påverkar våra val?
NAV-scenen
Markusplatsen 9 (mitt emot Dieselverkstan, Sickla

#ArtWall 30 m guidad visning efter samtalet. Verk av Gustav Hjelmgren, Paul Quant, Alannah Robins, Christer Fjellis Fjellman, Lola Akinmade, Matt Miley, Kapoth, Lina L Baker, Filip Cederholm, David Eisenhauer samt haute couture av Mari Miltvedt

Hungergames irl  -Tillsammans med Institutet för juridik och internet (iji) och Richard Wahlström, ordförande i Östermalms ungdomsråd reder vi ut rättigheter och skyldigheter med fokus på att barn och unga inte ska behöva utsättas för beteenden på internet vi redan lagstadgat om som oacceptabla irl. Hur ser lagstiftningen egentligen ut, vilka konsekvenser ser vi och behöver vi uppdatera oss utifrån den snabba digitala utveckling som sker. Samtalet är en uppföljning från Almedalsveckan 2016. Tillsammans söker vi lösningar för att fylla kunskapsgapet inom IT etik / kunskap /säkerhet såväl bland barn och unga som föräldrar, skola och fritid. Samtalet spelades in 23 jan:

Her Self Galleri Duerr Stockholm Navscenen

HER SELF – a portrait

Ett samtidsporträtt visad på Cannes International Filmfestival / Shortfilm corner 2016. Tillsammans med en av Her Selfs två regissörer – Martin Lima de Faria, samtalar vi  om existentiella frågor – som att vara sedd kontra betraktad, om självbilder, om att fastna i självpåtagna roller och om det subtila valet att stanna inom vår ram. Samtalet från mån 30 jan
[audisrc=”https://galleriduerr.files.wordpress.com/2017/01/regissc3b6r-martin-lima-de-faria.mp3″%5D%5B/audio%5D

Ingensdotter Galleri Duerr Nav Stockholm 6 feb

INGENSDOTTER 
Tyst dialog i stillbild
Ingensdotter – Historien börjar som barn till en extrem islamistisk präst i Iran. Karaktären växer sedan fram ur arbetet som makeupartist till några av Sveriges stora fotografer – som eftertraktad model för att senare innefatta eget bildskapande och retusch av bilder redan i omlopp.

Känd från TV, mode och olika offentliga sammanhang delar hon med sig av sina egna bilder, bilder som model och sina tankar om vad som gör en bild levande. Efter visningen samtalar vi med Heidi Ingensdotter om frågor som – går det att ångra en bild och varför modifierar vi våra egna kroppar.

HEDERSKULTUREN – Vems val?
De mänskliga rättigheterna slår fast att alla människor har samma rättigheter och skyldigheter, att likhet inför lagen ska råda. Bara i Sverige är minst 160 barn bortgifta och 10 flickor misstänks ha mist livet utan att rättegång ägt rum. Enligt Carin Götblads senaste rapport beräknas över 100 000 unga leva hedersrelaterade liv.

Varför tar inte rättsväsendet de här barnens parti fullt ut, varför agerar vi inte och vad behöver vi göra?  Frågor vi samtalar om tillsammans med vår måndagsgäst Gulan Avci, känd för sitt engagemang i jämställdhet och för att driva frågor som rör hederskultur. 1998-2000 var hon ordförande i Kurdiska ungdomsförbundet och projektledare för Generationskonflikt bland kurdiska familjer. Idag är hon ordförande i Liberala Kvinnor och arbetar som heltidspolitiker.
Har du något du vill att vi samtalar om? Vill du ha besök av oss för att samtala på något särskilt tema. Då är du en viktig förebild för unga och det syns i ditt ledarskap. Det går också bra att droppa in och delta  i samtalen, välkommen! Observera att detta inte är någon panel – utan dialog. Det betyder att samtalen vävs utifrån veckans tema och kunskapen de medverkande för in. Samtalen publiceras efter hand.

Galleri Duerr samverkar med olika aktörer och konstnärer för att lyfta samtida frågor över generationsgränser, i privata och offentliga miljöer. I det arbetet välkomnar vi organisationer, myndigheter, företag, beslutsfattare, skolledning / personal, unga och naturligtvis investerare.

ArtWall Stockholm Galleri Duerr Nav Paul QuantArtWall Matt Miley Galleri Duerr Nav Stockholm#ArtWallSthlm #GalleriDuerr
Bilder visas av Paul Quant, Alannah Robins, Christer Fjellis Fjellman, Lola Akinmade, Matt Miley, Kapoth, Lina L Baker, Filip Cederholm, David Eisenhauer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s